Sin izraelskog premijera i ratnog huškača Benjamina Netanyahua osvanuo je na promidžbenim plakatima filosemitske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), nakon što je nedavno javno osudio EU slijedom prisustvovanja zajedničkoj izraelsko-palestinskoj svečanosti održanoj povodom Dana sjećanja.

Joachim Kuhs, predstavnik AfD-a u Europskom parlamentu, objavio je plakat na Twitter-u. Na njemu je prikazan Yair Netanyahu i njegov poziv na „slobodnu, demokratsku i kršćansku Europu.

Plakat košer-nacionalističkog AfD-a tako nosi natpis „Schengen je mrtav. Nadamo se, globalistička EU će biti također. Europa će tada biti slobodna, demokratska i kršćanska.

Yair Netanyahu je odgovorio na Kuhsovu objavu riječima „Molim djelujte zajedno s vašim kolegama da to trenutno zaustavite!“ Potom je dodao i poveznicu na web stranicu NGO Monitor koja opisuje kako „njemačka savezna vlada daje milijune eura nevladinim organizacijama za političko zagovaranje u Izraelu, Zapadnoj obali i Gazi kroz različite okvire.

Godine 2018., Yair je privremeno blokiran na Facebooku nakon što je iznio nekoliko anti-muslimanskih objava, a potom je u rujnu prošle godine izazvao novu farsu optužujući bivšeg američkog ambasadora u Izraelu da želi uništiti „židovsku državu.

Tri mjeseca kasnije pozvao je na izbacivanje britanskih diplomata iz Izraela jer su Palestince nazvali „okupiranima.

Prije samo dva tjedna, Yair je izrazio nadu da će svi stari „ljevičarski“ glasači u Izraelu umrijeti od koronavirusa.

AfD se učestalo u medijma opisuje kao „desničarska“, a često i „nacistička“ stranka, pri čemu su takvi pridjevi povezani tek s njihovom navodnom anti-imigracijskom politikom.

U stvarnosti, AfD je sličan brojnim tzv. „populističkim“ strankama koje su izrazito naklonjene izraelskoj imperijalističkoj i ratno-huškačkoj politici, a čiji se rezultati vide i preko djelovanja Sjedinjenih Država na Bliskom istoku.

Imidž AfD-a dodatno oslikava činjenica da ima zasebni ogranak namijenjen upravo židovskim pristašama.


Jedan od čelnika AFD-a: „Mi smo pro-izraelska i pro-židovska stranka“ (VIDEO)

Židovski pristaše AfD-a osnovali svoju podgrupu unutar stranke