Proteklih dana završen je prijedlog novog zakona kojim se namjeravaju dodatno povisiti cijene najpopularnijih opijata – cigareta i alkoholnih pića – kako bi se u poluraspadnuti zdravstveni sustav slila nova sredstva.

Kako tvrde hrvatski mediji, svrha novih nameta prema „ovisnicima“ jest da zdravstvo nastavi pratiti medicinske inovacije te da se omogući kupovina skupih lijekova.

Prema nacrtu zakona, naveliko obožavani duhanski proizvodi mogli bi poskupiti za pedeset posto, a slično bi prošla i žestoka alkoholna pića. Samo na cigaretama vlasti namjeravaju povući oko jednu i pol do dvije milijarde kuna iz džepova „ovisnika“.

„Tumori“ i 11 milijardi kuna bačenih u dim

Pored toga, sa četiri na sedam posto mogle porasti i premije obaveznog osiguranja automobila.

Na udaru bi se mogli naći i oni koji ne uplaćuju dopunsko zdravstveno osiguranje. U tom slučaju bi iznos participacija s dosadašnjih 2000 mogao skočiti na maksimalnih 4000 kuna. Ipak, novim zakonom bi državi bilo određeno plaćati obvezno dopunsko osiguranje za socijalne slučajeve, nezaposlene, zatvorenike…

Podsjetimo, dok u demografski očajnoj Hrvatskoj godišnje samo od raka pluća prosječno umre 2000 osoba, mnogi „ovisnici“ na društvenim mrežama vode „ratove“ oko chemtrailsa, lopovskih političara, banaka, ravnih ploča… Sve s ciljem „promjene na bolje“.