Suosnivač Greenpeacea Patrick Moore žestoko je kritizirao moderni eko-pokret nazvavši teoriju globalnog zatopljenja „najvećom prijevarom u povijesti“ i osudivši sveopću kampanju zbog širenja „straha i krivnje“.

Klimatska katastrofa je striktno kampanja straha – dobro, straha i krivnje,“ izjavio je Moore. „Vi se bojite da ubijate vlastitu djecu jer ih vozite u svom SUV-u i ispuštate ugljični dioskid u atmosferu te se osjećate krivim. Nema jačih motivatora od toga.

Ova grozota koja se pojavljuje danas oko klimatskih pitanja je najveća prijetnja prosvjetiteljstvu koja se pojavila još od vremena Galilea,“ rekao je Moore, a prenosi RT.

Kako tvrdi Moore, današnji eko-pokret je „otrovna mješavina ideologije, politike i religije.

CO2 je hrana za život! To nije onečišćenje,“ tvrdi Moore, navodeći kako su fosilna goriva zapravo „spasila život od preranog gašenja“ jer je CO2 u opadanju još od ledenog doba, a potencijalno je mogao spasti na tako nisku razinu da biljke na planeti ne bi mogle opstati.

Moore se posebno obrušio na pokret Sunrise:

Oni ovoj djeci ispiru mozak uvjeravajući ih da će svijet biti okončan kroz 10 godina. Mora da su milijarderi iza toga. Znam tko su oni i mislim da ih treba srušiti.

Kao i uvijek, treba istaknuti da je čovjek doista zagadio svoj okoliš u nedopustivoj mjeri. Svakako da je i svaki oblik tehnološkog napretka s ciljem smanjenja onečišćenja za svaku pohvalu. Međutim, kampanja okrivljavanja čovjeka za navodne „klimatske promjene“ provodi se na pukoj glasini i teorijama koje su isključile sve druge opcije, a prezentiraju se kao „znanstvene.“

Ako globalno zatopljenje postoji, uzroka može biti mnogo i svatko s imalo logike može zaključiti da se širenje panike i straha koristi s ciljem profitiranja interesnih skupina i novim valom „klimatskih izbjeglica“. U tom pogledu, ova prijevara identična je jednoj povijesnoj.