Najpopularniji sportski auto u Njemačkoj je američki Ford Mustang

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Njemačka je domovina mnogih predivnih i moćnih sportskih automobila, od kojih su neki stekli veliku slavu i ugled. No, izgleda da su se Nijemci pomalo zasitili svojih domaćih sportskih modela. Ove godine najprodavaniji model sportskih automobila u Njemačkoj dolazi iz SAD-a, radi se o Ford Mustangu.

Prema podacima Njemačkog saveznog ureda za prijevoz (KBA), Ford je tokom mjeseca ožujka u Njemačkoj prodao 780 automobila modela Mustang. To je bilo dovoljno da nadmaši Audi TT sa prodanih 708 automobila, Mercedesov E-Class Coupe sa 532 prodaje i Porsche 911 sa 752 prodana automobila. To je doista impresivna konkurencija.

Ukoliko se pak gleda ukupna prodaja od početka godine na ovamo, na prvom mjestu je Audi TT kojih je prodano 2.299 komada za razliku od 1.823 Mustanga. No i u toj konkurenciji Mustang je bolji od Porschea 911 kojih je prodano 1.811 komada, s tim da pritom moramo uzeti u obzir veliku razliku u prodajnoj cijeni između ta dva automobila, naime, osnovni Mustang košta oko 34.000 eura, dok Porsche 911 ima početnu cijenu od 96.605 eura.

Izvor: CNET