Poznati tjelohranitelj, koji je štitio klijente poput glumca Seana Penna, proveo je ekipu njemačkog ogranka RT-a na obilazak berlinskih četvrti preplavljenih arapskim uličnim bandama koje usred bijela dana izvode pljačke.

Nemilosrdne arapske ulične bande dobile su zamah 1990-ih, „gurajući lokalne njemačke skupine i preuzimajući berlinski noćni život pod kontrolu,“ rekao je Michael Kuhr RT-u Deutsch.

Oni su sada kumovi, potpuno kontroliraju [kriminal u Berlinu], uključujući drogu, prostituciju i novac iz sjene.“

Arapski klanovi su izuzetno opasni i, s obzirom na njihovu bliskost, „mogu okupiti 40 do 50 ljudi u samo pola sata,“ izjavio je.

Bivši svjetski prvak u kickboxingu i jedan od najpoznatijih čuvara u Njemačkoj, Kuhr je rekao kako je „obožavatelj“ multikulturalizma. Međutim, tvrdi kako su mnogi migranti pribjegli zločinu jer ih vlada nije uspjela integrirati u društvo, a kasnije je napravila ozbiljnu pogrešku u podcjenjivanju prijetnje koju predstavljaju klanovi.

Trenutno, policija u Berlinu ima poseban istražni tim koji se prvenstveno bavi „organiziranim kriminalom među obiteljima arapskog podrijetla,“ izjavio je glasnogovornik policije Thilo Cablitz.

U studenom prošle godine, gradski su dužnosnici donijeli detaljan plan za suzbijanje imigrantskih kriminalnih bandi, obećavajući između ostalog oštrije kazne za članove bandi. Uslijedila je vijest o medijskim izvješćima o kriminalnim obiteljima koje su pokrenule nezakonita podzemna poslovna carstva i izvodile odvažne pljačke usred bijela dana.

Jedan takav incident uključivao je dramatičnu pljačku dviju trgovina nakita nedaleko od berlinskog zoološkog vrta i poznatog parka Tiergarten.

Prije samo dva tjedna, berlinska policija izvršila je najveći prepad, usmjerivši se na arapske kriminalne bande. Operacija je bila dio „strategije nulte tolerancije“ protiv bandi, izjavio je novinarima visoki lokalni dužnosnik.

Stotine policajaca pretraživalo je lounge barove, za koje su sumnjali da su mjesta putem kojih su bande prale novac. Naknadno su tek izrečene novčane kazne za različita kaznena djela.