Richard Huckle, koji je zlostavljao više od 200 djece i čija je najmlađa žrtva imala samo šest mjeseci, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji 13. listopada.

Hucklea je navodno izbo drugi zatvorenik u zatvoru Full Sutton u kojem su smješteni najopasniji kriminalci i zločinci Velike Britanije, javlja Sputnik. Glavni osumnjičenik za ubojstvo je 29-godišnji Paul Fitzgerald, koji služi kaznu zbog seksualnog napada na mladu djevojku.

Prije osude, otkriveno je da je Huckle u svom dnevniku pisao najodvratnije bolesne maštarije, među kojima je stajalo: „Volim silovati žene.

Slučaj Richarda Hucklea šokirao je zemlju. U dobi od tek 19 godina preselio se u Maleziju, gdje je počeo maltretirati djecu. Huckle se putem interneta drugim pedofilima hvalio svojim „postignućima“ i dijelio slike i video zapise sebe, zajedno sa svojim žrtvama. U komentaru na jedan od svojih videozapisa hvalio se: „Dobio sam jackpot, treću djevojku, odanu kao i moj pas, a izgleda da nikog nije briga“.

Sve je dovelo do toga da je Huckle od svojih bolesnih zločina odlučio napraviti privatni biznis tako što je prodavao fotografije zločina. U konačnici je napisao i priručnik za pedofile pod naslovom „Pedofili i siromaštvo: Vodič za ljubitelje djece.

Britanske vlasti konačno su ga uhitile 2014. godine, uz pomoć australijske policije. Istražitelji su rekli kako je Huckle zlostavljao više od 200 djece te su pronašli više od 20.000 fotografija na njegovom prijenosnom računalu, od kojih su mnoge pokazivale kako Huckle zlostavlja djecu.

Godine 2016. određene su mu 22 doživotne kazne s minimalnom zatvorskom kaznom od 22 godine. Tužitelji su rekli kako se Huckle često predstavljao kao učitelj, filantrop te čak kršćanski misionar da bi zadobio povjerenje djece i roditelja.