Zastupnik kvazi-desničarskog AfD-a i član odbora stranačke podružnice u Bremenu Frank Magnitz brutalno je pretučen te se bori za život nakon što su ga na ulici premlatila trojica maskiranih muškaraca.

Magnitz je zaprimljen u bolnicu u ponedjeljak navečer s teškim ozljedama glave koje je zadobio u „politički motiviranom pokušaju ubojstva,“ stoji u izjavi bremenske podružnice AfD-a.

Naoružani drvenim palicama, trojica maskiranih muškaraca napali su Magnitza dok je išao kući sa svečanog novogodišnjeg domjenka. Nakon što su ga udarcima oborili na pod, pri čemu je pao u nesvijest, napadači su ga nastavili tući.

U blizini se našao jedan građevinski radnik koji je uspio rastjerati napadače.

Policija je u potrazi za nasilnicima, dok su brojni političari osudili divljaštvo, čak i među krajnjom ljevicom koja, ironično, otvoreno podupire Antifa nasilje.

Ne samo ljevica, već također i Socijaldemokrati i Zeleni podupiru Antifu i njihove napade. Je li to ono što druge političke sile žele? Je li to vaše poimanje demokracije?,“ stoji u objavi.

Napad se dogodio u manje od tjedan dana nakon što je ispred ureda AfD-a u Döbelnu eksplodirala podmetnuta bomba, za što policija smatra da je također politički motivirani napad.

Kako tvrde iz AfD-a, na njihove članove i domove ili imovinu članova, izvršeno je preko 600 napada tijekom 2017. godine.