Nakon dvije godine medijske farse, istraga utvrdila da Trump nije ruski špijun

Foto: AP Photo / Evan Vucci

Specijalno izvješće ustvrdilo je da iako nije utvrđeno da je predsjednik počinio kazneno djelo, ujedno ga ne oslobađa odgovornosti“ – iako ovo zvuči dvosmisleno, zaključak je da Trump nije surađivao s Rusijom u predizbornoj kampanji, te da nije ruski špijun.

Ministarstvo pravosuđa objavilo je da istragom nije utvrđeno dovoljno dokaza koji bi upućivali na to da je Trumpova predizborna kampanja surađivala s Rusijom, niti da je imala veze s hakiranjem računala Demokratske stranke tijekom predizborne kampanje 2016. godine.

Oglas:

 

Robert Mueller vodio je istragu kojom je trebala biti dokazana umješanost Moskve u Trumpovu predsjedničku kampanju. Rusija je ove optužbe odbacivala, dodajući da se radi o opravdanju za poraz Hillary Clinton, kao i skretanju pažnje s pravih problema u američkoj administraciji.

Istraga je u ove dvije godine dovela do podizanja optužnica protiv ukupno 34 osobe, uključujući šest osoba iz Trumpovog stožera, iako niti jedna optužba nema direktne veze s temom istrage već se radi o djelima kao što su financijske malverzacije i laganje istražiteljima.