Nakon godinu dana, samo šest prijestupnika osuđeno za seksualne napade u Kölnu

1155803_1280x720

Gotovo godinu dana prošlo je od novogodišnjih seksualnih napada u Kölnu. Od prijavljenih 1.200 slučajeva seksualnih napastovanja, fizičkih napada, krađa, pa čak i silovanja, samo šest osoba je doista i osuđeno za neka od ovih nedjela.

Unatoč tome što su policija i političari pokušali prikriti istinu o zbivanjima te večeri, sve zbog činjenice da su prekršitelji bili novopridošli imigranti, javnost je doznala istinu o toj noći, uglavnom zahvaljujući lokalnim medijima, što je izazvalo zgražanje diljem Njemačke i svijeta.

U Kölnu je te noći zabilježeno oko 1.200 kaznenih djela, uključujući 500 slučajeva seksualnih napada, među kojima i nekoliko silovanja.

No, nakon gotovo godinu dana ispostavilo se da je njemačko sudstvo do sada uspjelo osuditi samo šest prijestupnika. Ovi podaci izašli su u javnost zahvaljujući njemačkoj stranci FDP koja je te podatke zatražila od njemačkog ministarstva unutarnjih poslova.

Od 509 „seksualno motiviranih djela“, 369 slučajeva je odbačeno jer počinitelji nisu mogli biti identificirani, među kojima i 211 slučajeva seksualnih napastovanja i silovanja.

Suđenja protiv 52 osumnjičenika, čiji identitet se ustanovio, a koji su bili osumnjičeni za lakša djela, su obustavljena.

Protiv njih 49 „nije bilo dovoljno dokaza“, dok se za ostalu trojicu nije moglo ustanoviti gdje se nalaze, te nisu bili dostupni sudu.

Izvor: Express