Apokalitpična proročica i klimatska histeričarka Greta Thunberg našla se u neugodnoj situaciji nakon što je pokazala jedno od svojih naličja. Naime, „čudu od djeteta“ PR menadžerica izgleda nije objasnila da majice marksističkih nasilnika i divljaka nisu dobra promidžba za apokaliptičnu iluziju „klimatskih promjena“.

Greta je ponosno stavila objavu na Twitter u kojoj je istaknula kako je s britanskim bandom The 1975 objavila pjesmu nepoznatog naziva, tvrdeći da će prihod od prodaje ići skupini hiper-frustriranih klimatskih histeričara Extinction Rebellion.

Još malo poziranja u majici marksističkih nasilnika s pjevačem benda | Foto: Pitchfork

Pritom je priložila fotografiju u kojoj nosi majicu s natpisom „Antifascist All Stars“ – popularan odjevni predmet među antifašističkim divljacima, nasilnicima i ekstremistima.

Iako je čak nominirana za Nobelovu nagradu za mir, Greta se očigledno nije libila dati podršku gomili besposlenih manijaka i nasilnika koji učestalo prijete ili premlaćuju sve one koji ne dijele njihovo mišljenje, bez obzira kakve ideologije bili. O divljanjima na prosvjedima, pa čak i terorističkim djelima ne vrijedi niti trošiti riječi.

Shodno nizu takvih kritika na objavu, Greta očito nije imala „muda“ stati iza objave te ju je obrisala. Naknadno je objavila poruku u kojoj tvrdi kako je „posudila“ majicu i da nema ništa s „nasilnim pokretom“:

Jučer sam objavila fotografiju u kojoj nosim posuđenu majicu na kojoj stoji da sam protiv fašizma. Ta majica neke može očito neke navesti na poveznicu s nasilnim pokretom. Ne podržavam nikakav oblik nasilja, a kako bi izbjegla nesporazume, obrisala sam objavu. I naravno, ja sam protiv fašizma.

Zanimljivo je primijetiti da se dotična majica prodaje po „socijalnoj“ cijeni od 14.99 funti na britanskom „antifa“ shopu.

Poznato je da se moderni marksisti i antifašisti vole busati u prsa kao borci protiv kapitalizma, ali bode u oči činjenica da se majice mogu kupiti preko kartica financijskih institucija koje spadaju u sam vrh kapitalizma.

Novac besposlene „anti-kapitalističke“ djece bogatih roditelja dobrodošao je preko svih kapitalističkih kanala | Foto: screenshoot/PUNX.UK

Po provjerenom običaju, marksiste i antifašiste ne smeta financiranje institucija pod čijim uzdama i djeluju kao pijuni globalne elite.