Nakon raspada talijanske „populističke“ vlade, deset organizacija spremno na iskrcavanje imigranata u Italiju

Tragikomičan završetak tragikomične vladavine tragikomičnih „populista“.

Ukupno deset „taksi“ brodova raznih organizacija koje surađuju s krijumčarima u Sredozemnom moru sprema se na provođenje nove masovne imigrantske invazije na Italiju nakon što se raspala „anti-imigracijska“ vlada te oformila nova.

Nicola Zingaretti, čelnik talijanske stranke Demokratske stranke (PD), objavio je svoje namjere za ukidanjem anti-imigracijskih i sigurnosnih mjera Mattea Salvinija, čime su talijanske luke ionako bile prividno zatvorene za masovnu invaziju imigranata, navodi Il Giornale.

Oglas:

        

Suradnici krijumčara tako su se okrenuli pripremama se za novu politiku masovne imigracije te su značajno povećali svoje aktivnosti u području uz libijsku obalu. Štoviše, u tom području trenutno djeluje deset „taksi“ brodova. Samo je jedan brod talijanski.

U ponedjeljak je brod Mare Jonio, kojim upravlja talijanska nevladina organizacija Mediterranea Saving Humans, dobio dozvolu da pristane u luci u Italiji kako bi iskrcao 31 imigranta.

Brod Eleonore njemačke organizacije Mission Lifeline u ponedjeljak je također iskrcao 104 imigranta, unatoč zabrani ulaska u talijanske vode. Slično ostalim brodovima nevladinih organizacija čiji kapetani nesmetano krše zakon, Eleonore se uputila u talijanske vode prije nego što ga je talijanska policija presrela i potom odvela u luku Pozzallo.

Nakon proglašenja tobožnje „izvanredne situacije“, kapetan Eleonorea Klaus Peter Reisch nije prihvatio zabranu te je ušao u talijanske vode.

Nakon što je svim migrantima na brodu dopušteno da se iskrcaju, talijanska policija u nemoći je tek zaplijenila brod.

Glasnogovornica Europske komisije rekla je da se poduzimaju koraci kojima se osigurava raspodjela migranata u različitim državama članicama Europske unije.