Nakon stampeda u Torinu, gradonačelnica zabranila prodaju alkohola u večernjim satima

© AFP

Torinska gradonačelnica Chiara Appendino u četvrtak je uvela mjere kojima se zabranjuje prodaja alkohola u večernjim satima, nakon što je u stampedu tijekom prošle subote stradalo 1500 osoba na jednom od gradskih trgova.

Nova mjera zabranjuje prodaju i konzumiranje alkohola izvan kafića i restorana u središtu grada između 20 sati uvečer i 6 sati ujutro, a vrijediti će sve do 30. rujna. U slučaju kršenja ove mjere, predviđena kazna je zatvor u trajanju od 7 do 30 dana, piše Torino oggi.

Još uvijek nije utvrđen točan razlog masovnog stampeda na jednom od gradskih trgova u subotu 6. lipnja, gdje su mnogi tijekom večeri gledali finalnu utakmicu Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida.

Chiara Appendino | © Getty

Pojedini svjedoci tvrde kako je netko bacio petarde, što je mnoge natjeralo na panični bijeg, dok drugi tvrde da je netko detonirao bombu.

Troje ljudi, među kojima i 7-godišnji dječak, teško su stradali. Dječak po imenu Kevin je završio na odjelu intenzivne njege, ali je u četvrtak na sreću pušten.

Razlog zabrani prodaje alkohola vjerojatno leži u činjenici da je veliki broj ljudi zadobio brojne posjekotine zbog razbijenog stakla za koje je utvrđeno da dolazi od alkoholnih pića koja su se ilegalno prodavala.

Zanimljivo je istaknuti da je Chiara Appendino jedna od najomiljenijih gradonačelnica u Italiji, ako je vjerovati istraživanju financijskog magazina il Sole 24 Ore iz siječnja ove godine. Appendino je također poznata po svojim ambicijama da Torino pretvori u „prvi talijanski veganski grad“, a također namjerava ukinuti Wi-Fi u školama i javnim ustanovama zbog brige o zdravlju.

Autor: Tribun