Australija, zemlja koja je uvela jednu od najstrožih karantena na planetu koja je uključivala smještaj vlastitih građana u izolacijske kampove za COVID-19, našla se na meti kritika nakon što je na teren poslala igračicu kriketa zaraženu COVID-om koja je pomogla njihovom ženskom timu da osvoji zlato na Igrama Commonwealtha.

“Tahlia McGrath je jučer dobila dozvolu da igra na Edgbastonu u Birminghamu unatoč pozitivnom testu”, izvještava Daily Mail.

“Ona je bacala kugle i udarala u meču, a također je uhvatila loptu koja je odbacila indijsku zvijezdu otvaranja Shafali Vermu dok su Southern Stars osvojile zlato.”

Kako bi održala sigurnost zbog virusa, McGrath je nosila masku za lice dok je stajala na podiju tijekom ceremonije dodjele medalja, ali ne i tijekom meča.

Također je u početku izbjegavala slavlje sa suigračicama nakon pobjede, ali je onda “uskočila u gomilu i zagrlila svoje suigračice” .

“Kada ste dio tako uzbudljive igre, sve što želite učiniti je slaviti i na kraju krajeva, ako dobijemo Covid, neka tako bude”, rekla je kuglačica Megan Schutt.

McGrath je dopušteno sudjelovati unatoč tome što je bivši australski premijer Scott Morrison potrošio 2 milijarde dolara na karantenske objekte za COVID diljem zemlje koji su sada prazni.