Broj ubojstava u srpnju probio je sve rekorde u posljednjih 30 godina. Začudo, ovakav scenarij uslijedio je nakon što su gradske vlasti srezale budžet policije.

Policija trenutno istražuje 15 ubojstava koja su se dogodila u srpnju, što je jedan od najkrvavijih mjeseci. Ove godine već su zabilježena 24 ubojstva, javlja RT. U srpnju su također zabilježene 63 pucnjave, dok je mjesec dana ranije zabilježeno 28.

U policiji vjeruju kako je ovakva situacija posljedica rezanja budžeta za policiju, pri čemu su policajci koji inače patroliraju gradom sada preraspoređeni i bave se istragama.

Gradske vlasti srezale su budžet policije za 15 milijuna dolara, što je imalo za posljedicu rasformiranje policijskih jedinica koje su radile u školama, istraživale oružano nasilje i patrolirale gradskim javnim prijevozom.

Naravno, rezanje budžeta policiji posljedica je pritiska anti-bjelačke rasističke organizacije Black Lives Matter i marksističkih ekstremista koji već dva mjeseca divljaju ulicama Portlanda.

Divljanje je u međuvremenu dovelo do toga da su u grad poslani savezni agenti kako bi čuvali institucije poput suda od razularenih ekstremista.