Napad u Teksasu zaustavio je naoružani građanin, time spriječivši veći broj žrtava

Svjedoci smo još jedne tragične pucnjave sumanutog napadača koji je ubio 26 osoba u napadu na crkvu u Teksasu. Motivi napada još nisu poznati. Ono što je poznato jest to da je napad zaustavio nitko drugi nego naoružani građanin i time spriječio možda i veću tragediju.

Naravno, mediji u svojoj beskrajnoj gluposti i političkoj motivaciji odmah prozivaju tobožnji „mentalitet oružja“ i pravo na posjedovanje istog kao uzrok ovoj tragediji, kad činjenice govore da je veća tragedija izbjegnuta upravo zbog prava američkih građana da posjeduju oružje i imaju pravo na samoobranu. Također je njima nebitna činjenica da je napadač koristio oružje prerađeno na način koji je ionako zabranjen zakonom, tako da ga je, tehnički gledano, posjedovao ilegalno.

Naoružani građanin suprotstavio se napadaču i pucao u njega iz svoje vlastite puške, čime je natjerao napadača da ostavi oružje i krene u bijeg. Napadač je kasnije pronađen u svojem vozilu nakon potjere, iako nije skroz jasno je li podlegao ozljedama ranjavanja ili si je sam presudio.

Glasnogovornik teksaške policije kazao je da je napadač ostavio svoje oružje i krenuo u bijeg nakon što je na njega otvorio vatru naoružani građanin.

Oko 11:20 sumnjivac je primjećen na benzinskoj postaji Valero u Sutherland Springsu. Bio je obučen u crno. Tada je napadač prešao cestu prema crkvi, izašao je iz vozila i otvorio vatru.

Napadač je zatim otišao s desne strane crkve i nastavio pucati. Potom je ušao u crkvu i nastavio pucati. Kad je izlazio iz crkve, lokalni građanin uhvatio je svoju pušku i zapucao prema napadaču. Napadač je bacio svoje oružje, te pobjegao.

Građanin je nastavio slijediti napadača. Nekoliko minuta kasnije policija je pronašla vozilo napadača koje je sletilo s ceste, te su napadača pronašli mrtvog u vozilu. Još ne znamo radi li se o samoubojstvu ili posljedici ranjavanja od strane lokalnog građanina.

Ovaj primjer samo dokazuje da naoružani građani mogu zaustaviti nasilje i pomoći u spašavanju života. Da ovaj naoružani građanin nije zaustavio napadača pucanjem iz vlastitog oružja, tko zna koliko bi još nevinih žrtava napadač ubio.