Napadača nožem koji je nasmrt izbo ženu u sjeverozapadnom Londonu oborio je i ubio vozač u prolazu u navodnom pokušaju da razoruža ubojicu, a sam vozač je uhićen zbog sumnje da je počinio ubojstvo.

Policija je pokrenula istragu o dvije smrti koje su se dogodile oko 9 sati ujutro 24. siječnja 2022. Navodi se da je jedna od žrtava bila 43-godišnja žena koja je ubijena u napadu nožem, a druga je nastradala od strane navodnog osvetnika koji je koristio automobil kako bi zaustavio prvog napadača, 41-godišnjeg muškarca.

Prema svjedočenjima očevidaca objavljenim u The Telegraphu, napadač je dotrčao do žene i izbo je nožem desetak puta.  Prolaznici su pokušali zaustaviti napad, no napadač ih je navodno otjerao i mahnuo nožem prema njima, kako bi ih spriječio da ga svladaju.

Očevici tada tvrde da je napad na kraju zaustavljen kada je prolaznik dotrčao i uspio odgurnuti napadača od žene koja je krvarila. Napadač je potom krenuo u napad na muškarca koji ga je odgurnuo od žene, no kako je krenuo prema njemu, pokosio ga je automobil u prolazu.

Prolaznici su tada pokušali pomoći gospođi koja je jako krvarila, a navodno su ignorirali napadača koga je zgnječio auto te je više puta vikao i tražio pomoć.

Glasnogovornik londonske službe hitne pomoći rekao je da su unatoč naporima liječnika, i žena i njezin ubojica proglašeni mrtvima na mjestu događaja.

Glavni inspektor Neil Smithson iz Londonske metropolitanske policije rekao je da policija još uvijek radi na utvrđivanju što se točno dogodilo. 26-godišnji vozač uhićen je pod optužbom za ubojstvo napadača.