Promet je u utorak bio blokiran u oba smjera na autoputu West Gate u Melbourneu nakon što su radnici ljuti zbog prisilnog cijepljenja presjekli cestu. Skup u australskom gradu bio je jednako nasilan kao i prvi u ponedjeljak.

Vlada pokrajine Victoria zahtijevala je da se građevinski radnici cijepe, a odluku je podržala i Unija građevinarstva, šumarstva, pomorstva, rudarstva i energetike (CFMEU). Mnogi su radnici bili ogorčeni i planiraju održavati dnevne prosvjede kako bi to istaknuli.

Prosvjed u utorak počeo je ujutro ispred ureda CFMEU -a, koji je vandaliziran tijekom prosvjeda prethodnog dana. Tisuće demonstranata, od kojih su mnogi nosili narančaste i žute građevinske prsluke, zatim su marširali ulicama Melbournea.

Pritom je došlo do sukoba s interventnom policijom, a prosvjednici su došli do autoceste West Gate, blokirali promet u oba smjera i zauzeli most West Gate. Preuzimanje je proslavljeno pobjedničkim pjevanjem.

Viktorijanskoj građevinskoj industriji naređeno je da se ugasi na najmanje dva tjedna nakon nasilja u ponedjeljak i ranijeg otkrića “široko rasprostranjenog nepoštivanja” vladinih zdravstvenih smjernica.