Talijansko natjecanje ljepote Miss Italije zabranilo je biološkim muškarcima da se uključe u njegovo natjecanje. Patrizia Mirigliani, koja nadgleda nacionalni izbor ljepote, rekla je da su “samo žene od rođenja” dobrodošle na natjecanje dok je ona zadužena za događaj.

Mirigliani je u nedavnom razgovoru za Radio Cusano rekla da neće biti trans osoba na Miss Italije, najpopularnijem natjecanju ljepote u zemlji, te da sva natjecanja u ljepoti koja dopuštaju biološke muške natjecatelje samo zato što žele stvoriti medijsku atrakciju.

“U posljednje vrijeme natjecanja ljepote pokušavaju dospjeti u vijesti također koristeći strategije za koje mislim da su pomalo apsurdne”, rekla je Mirigliani. “Miss Italia, s druge strane, neće uskočiti u trend trans aktivizma.”

Stoga, sve dok je Mirigliani na čelu Miss Italije, “samo osobe koje su žene, biološki gledano, mogu sudjelovati, a ne one koje sebe takvima doživljavaju”.

“Otkad je stvoreno, naše natjecanje je u svom pravilniku predvidjelo pojašnjenje prema kojem se mora biti žena od rođenja”, pojasnila je Mirigliani. “Vjerojatno zato što je već tada bilo predviđeno da ljepota može doživjeti modifikacije, ili da žene mogu doživjeti modifikacije, ili da muškarci mogu postati žene.”

Mirigliani je također istaknula da je posljednjih godina Miss Italije ublažila standarde svog izbora ljepote, dopuštajući ženama s tetovažama, piercingom i ekstenzijama da sudjeluju u natjecanju.