Ruski oporbeni političar Alexei Navalny požalio se na nedostatak reakcije američkog predsjednika na njegovo navodno trovanje.

Priupitan od strane CBS-ove TV novinarke Lesley Stahl je li po njegovom mišljenju važno da Trump „osudi ovaj napad“, Navalny je rekao kako bi Trump trebao biti prvi koji će to učiniti.

Smatram da je iznimno važno da svi, a ponajprije predsjednik SAD-a, budu protiv korištenja kemijskog oružja u 21. stoljeću.

Ponovno je optužio ruskog predsjednika Putina da on stoji iza njegovog navodnog trovanja, unatoč tome što je ruska vlast to u  nekoliko navrata opovrgnula. Zanimljivo je to što ni sam Navalny nije siguran kako je otrovan i na koji način.

Ne mogu reći što se točno dogodilo, samo nagađam. Pretpostavljam da kad sam se oblačio da je otrov bio na odjeći, pa je prešao na mene kad sam odjeću dirao rukama, a potom sam uzeo bocu u ruku da popijem gutljaj. Tako da, otrov nije bio u boci već na boci.

Prema reportaži CBS-a, Navalny se u Njemačkoj nalazi pod stalnom pratnjom policije te je pod zaštitom njemačke vlade zbog straha da bi ga se ponovno moglo otrovat. Usprkos tome, Navalny je poručio da se planira uskoro vratiti u Moskvu.