“Neke žene imaju penise” – Transrodni aktivisti prosvjeduju protiv feminističke isključivosti

Policija je morala biti pozvana kako bi zaštitila skupinu za ženska prava nakon što su radikalni aktivisti iz Manchester Trans Rise Up grupe prošli tjedan opkolili sastanak na kojem se raspravljalo o jednospolnim prostorima.

Woman’s Place UK, feministička grupa za ženska prava, bila je zarobljena unutar svoje godišnje konferencije od strane oko 200 prosvjednika u konferencijskom centru Mechanics’ Institute u Manchesteru dok su raspravljali o “važnosti i budućnosti jednospolne odredbe u politici i zakonu”.

Prosvjednici Manchester Trans Rise Up mahali su znakovima s natpisima kao što su “Neke žene imaju penise”, “TERF-ovi [trans-isključujuća radikalna feministkinja] makni se s našeg terena”, “Trans lezbijke su valjane” i “Translezbijke su važne”.

Policija je bila prisiljena razdvojiti gomilu kako bi omogućila sudionicima konferencije siguran odlazak nakon događaja, ali nije bilo uhićenja, prenosi The Daily Mail.

Oglas:

Konferencijski centar Mechanics’ Institute nalazi se u ‘Gay Villageu’ u Manchesteru, a prosvjed je privukao znatan broj lokalne, kao i nacionalne potpore britanske transrodne zajednice, dok su prosvjednici optužili feminističku skupinu da je “transfobična” i označila konferenciju kao „mjesto širenja mržnje“.

Jedna je govornica optužila feminističku skupinu da tvrdi da su “trans žene grabežljivci i da će puštanje trans žena u ženske prostore rezultirati većim rizikom od napada ili nasilja”, što je govornica označila kao laž.

Drugi prosvjednik je naveo da se feministička skupina “bori protiv zakonske zaštite za trans osobe koja će učiniti da se trans osobe ne mogu optužiti za počinjenje zločina iz mržnje.”