„Nemamo izbora nego eliminirati Zelenskog“, poručuje Kremlj nakon navodnog napada dronom

Ukrajinu čeka “teška i neizbježna kazna” za eksploziju u Kremlju u noći na srijedu, rekli su glavni saveznici Vladimira Putina u Kremlju, a jedan je obećao fizičku eliminaciju ukrajinskog predsjednika Zelenskog.

Ruske vlasti tvrde da se radi o ukrajinskom pokušaju atentata na predsjednika Vladimira Putina. Putinov saveznik Dmitrij Medvedev usporedio je Zelenskog s Adolfom Hitlerom i rekao da će on i njegova “klika” morati biti eliminirani.

Točne okolnosti eksplozije u Kremlju ostaju nepoznate: Rusija tvrdi da se radilo o pokušaju atentata na Putina od strane para ukrajinskih dronova, dok Ukrajina poriče svu odgovornost i sugerira da je to možda djelo autohtonog ruskog protuvladinog otpora. Kao i mnoge druge stvari u ukrajinskom ratu, istinu je gotovo nemoguće saznati i oslanja se na službene komunikacije dviju nacija koje pokušavaju dobiti rat pod svaku cijenu.

Neki smatraju da je to mogla biti namještena ruska operacija koja nije zahtijevala mnogo truda ili izvanredan pokušaj Ukrajine da pokaže Rusiju ismijavajući njihovu protuzračnu obranu.

Iznoseći svoju procjenu, glavni Putinov saveznik, bivši ruski predsjednik, a sada čelnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Dmitrij Medvedev rekao je: “Nakon današnjeg terorističkog napada ne preostaju druge opcije osim fizičke eliminacije Zelenskog i njegove klike”.