Afganistanski imigrant koji je lažno tvrdio da ima samo 17 godina kada je ušao u Grčku 2015., zapravo ima 25 godina te je pri ulasku u EU imao očito 22 godine. Hussein Khavari već je jednom uhićen u Grčkoj zbog pokušaja ubojstva, ali to očigledno nije bilo dovoljno da ga zaustavi da siluje i ubije volonterku koja je pomagala imigrantima.

Khavari je u Freiburgu u listopadu 2016. u zasjedi dočekao 19-godišnju studenticu medicine, Mariu Ladenburger, kćer visokog dužnosnika Europske Komisije, Clemensa Ladenburgera. Potom ju je silovao i utopio u rijeci. Maria je u to doba u slobodno vrijeme volontirala u raznim prihvatilištima za imigrante.

Afganistanski imigrant silovao i ubio kćer dužnosnika EU

Iz Grčke je Khavari došao u Njemačku 2015., bez ikakvih dokumenata, a djelatnicima imigracijskih službi tvrdio je, poput tisuća drugih, da ima samo 17 godina. Klasificiran je kao „maloljetni izbjeglica bez pratnje“ te mu je dodijeljen poseban status, smještaj i džeparac.

Nakon što je uhićen zahvaljujući većoj količini tragova koji su DNK analizom potvrdili da je on počinitelj, Khavari je i dalje tvrdio da je maloljetnik, u nadi da će dobiti manju kaznu kao „maloljetni kriminalac“ prema njemačkom zakonu.

Međutim, tijekom suđenja, stomatološka stručnjakinja Ursula Wittwer-Backofen izvršila je testiranje njegovih zuba, pri čemu se nedvojbeno pokazalo kako danas ima 25 godina.

Zanimljivost je i da je Khavari zapravo živio na grčkom otoku Krfu, gdje je već prije uhićen zbog pokušaja ubojstva te je bio osuđen na 10 godina zatvora. Nepoznato je kako je Khavari završio na slobodi, a još je manje poznato kako je kao takav ušao u Njemačku, budući da su se u to vrijeme mnogi pro-imigracijski aktivisti svim silama zalagali za Europu „bez granica“, stvarajući iluziju kako je Europa navodno i dalje neprobojna tvrđava.

Khavariju je dodijeljen azil, prije nego li je uhićen. Ukoliko bude osuđen, vjerojatno ga očekuje doživotni zatvor. Kao maloljetnik bi za isti zločin dobio tek 10 do 15 godina.