Nepoznati napadači bacili molotovljeve koktele na 800 godina staru crkvu u Švedskoj. Crkva ipak nije zapaljena

Neidentificirane osobe bacale su molotovljeve koktele na 800 godina staru crkvu u sjevernom Stockholmu, u četvrti u kojoj uglavnom žive imigranti. Policija je napad klasificirala kao pokušaj paleža, ali još uvijek nisu identificirani osumnjičeni, izvještava mađarska novinska televizija HírTV.

Tri molotovljeva koktela bačena su na crkvu Spånga u sjevernom djelu Stockholma. Jedan je pao na ulazna vrata, a jedan preko dva prozora. Srećom, boce s benzinom nisu eksplodirale, pa pristigli vatrogasci nisu morali intervenirati. Razbijen je samo jedan prozor.

Pastor kongregacije, župnik Jerker Alsterlun rekao je za HírTV da crkvi u posljednje vrijeme nije bilo prijetnji. Međutim, svećenik je dodao da „ovaj zločin ima vrlo snažnu, simboličku poruku“.

Svećenik nije želio nagađati tko stoji iza napada. Međutim, ipak je ostao pri stavu da u naselju postoji snažna muslimanska zajednica. Crkva je u blizini zloglasne „no-go“ zone u Stockholmu, Rinkeby. Prije dvije godine eksploziv je bačen na drugu kršćansku crkvu nedaleko od istog mjesta. Počinitelja ili počinitelje tog napada tek treba pronaći.