Neredi u Francuskoj ukazuju na propast zapada

Masovni neredi koji su zahvatili Francusku dokaz su potpunog neuspjeha zapadnih zemalja u integraciji novopridošlih koji su došli kroz godine masovne imigracije, ustvrdio je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó.

Govoreći u mađarskom parlamentu u utorak, ministar vanjskih poslova rekao je da su neugodne scene kojima smo svjedočili diljem Francuske nakon ubojstva 17-godišnjeg mladića alžirskog podrijetla prošlog tjedna pokazale da je društvena integracija na masovnoj razini neizvodljiva.

“Nemoguće je integrirati veliki broj ilegalnih imigranata iz drugih kultura”, rekao je Szijjártó.

Dodao je da su posljednji nemiri koji su potresli Francusku opravdali one europske zemlje, uključujući Mađarsku, koje zagovaraju strožu useljeničku politiku.

“Možda postoje ili su još postojali ljudi u Europi koji su živjeli s uzaludnom iluzijom da se napori zapadnoeuropske društvene integracije mogu dovesti do uspjeha. Pa, ako su upalili televiziju proteklih dana i gledali vijesti iz Francuske, mislim da se ta fantazija brzo pretvorila u razočaranje”, rekao je.

Mađarski ministar upozorio je da su se u mnogim zapadnoeuropskim zemljama razvila “paralelna društva” nakon desetljeća uzastopnih vlada koje su provodile liberalnu imigracijsku politiku, ali je ustvrdio da “nikakva tragedija nije dovoljna da se urazume u Bruxellesu”, citirajući kontroverzni EU pakt o migracijama i azilu koji se trenutno predlaže.