Stanovnici grada Kungsbacka jedni su od onih koji su dobro osjetili što u praksi znače pojmovi „integracija“ i „kulturno obogaćivanje“. Naširoko poznata dvolična i impotentna policija zbog nesposobnosti u zaustavljanju nasilja i kriminala sada je građanima predložila da sami „vrate svoje ulice.

U objavi na Facebooku, policija Kungsbacke tvrdi kako „sada moramo raditi zajedno!“ kako bi se odgovorilo na problem „mladih bandi“ koje se „vrlo loše ponašaju.

Policija je u objavi pozvala građane da sami patroliraju ulicama, pogotovo u nesigurnim područjima.

Švedski državni medij SVT razgovarao je s predstavnicom lokalne policije Annom Lindqvist. Ona je objasnila kako „mlade bande“ redovito plaše javnost upotrebom pirotehnike te paljenjem drvenih klupa na ulicama.

U klasičnom švedskom načinu rješavanja problema, Lindqvist sugerira slijedeće:

Umjesto da se zatvorite, mislim da biste se trebali okupiti i otići van prošetati. Preuzmite svoje područje ako mislite da je nesigurno.

Kako Lindqvist navodi, policija „sama pokušava razriješiti zločine, ali prevencija kriminala, mislim da je odgovornost svih. Policija ne može biti svugdje, čak iako bi to htjela. Zauzeti smo hitnim slučajevima.

Švedska, kao najeksponiraniji primjer bezumlja kulturološkog marksizma, dogurala je i do toga da policija javno ukazuje na vlastitu nesposobnost u očuvanju sigurnosti, a da pritom moli građane da se sami brinu o tome izlažući se opasnostima u područjima u koja niti sama ne ulazi.