Nesuđeni terorist počinio samoubojstvo u njemačkom zatvoru

jaber-al-bakr

Sirijski muškarac, koji je uhićen pod optužbom planiranja terorističkog čina, počinio je samoubojstvo u zatvoru, izjavili su dužnosnici.

Jaber Albakr, 22, pronađen je obješen u svojoj ćeliji u zatvoru grada Leipziga. Albakr je bio pod budnim okom čuvara, međutim ipak se uspio ubiti.

Albakr, koji je u Njemačku stigao prošle godine, uhićen je u ponedjeljak nakon što su ga tri druga Sirijca svezala i obavijestila policiju. Dva dana ranije, policija je izvršila pretres stana u kojem se nalazio, gdje su pronašli eksploziv.

Albakr se nalazio pod istragom njemačkih obavještajnih službi posljednjih mjesec dana. Unatoč tome uspio je izbjeći policiju prilikom pretresa i pobjegao iz grada, što je izazvalo kritike na račun nadležnih službi.

Vlasti vjeruju da je imao veze sa ISIL-om. Navodno mu je namjera bila napasti putnički vlak, prije nego je pozornost usmjerio ka jednoj od berlinskih zračnih luka.

Njemački mediji pišu da je nakon svog prvotnog dolaska u Njemačku, Albakr se vratio u Siriju kroz Tursku i zatim se opet vratio u Njemačku.

Izvor: Fox News