Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, poznat po ratnom huškanju i ekstremnom rasizmu, osudio je teroristički napad na muslimane na Novom Zelandu, zaboravivši očigledno činjenicu da je izraelska vojska prošle godine ustrijelila preko 6000 muslimana u Gazi, među kojima i liječnike, novinare te djecu.

Šef „isključivo židovske države“ putem Twittera je izjavio kako „Izrael oplakuje nemoralno ubojstvo nedužnih štovatelja u Crhistchurchu i osuđuje sramotni čin terora na Novom Zelandu“. Dodao je i kako „Izrael šalje svoju sućut obiteljima žrtava i tople želje za brzi oporavak ozlijeđenih.

Na licemjernu izjavu uslijedio je i prikladan odgovor. | Izvor: Twitter

Slične želje na Twitteru je uputio i glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nachshon.

Sudeći prema napisima portala Times of Israel, sinagoge na Novom Zelandu su na šabat po prvi put čak zatvorile svoja vrata u znak solidarnosti s muslimanskom zajednicom.

U isto vrijeme, u Netanyahuovoj „isključivo židovskoj državi“, gdje se djecu imigranata stavlja u zatvor, a došljake testira DNK analizom na „židovsko porijeklo“, vojne snage prošle godine su oborile rekord po broju ubijenih muslimana.

Prema nedavno objavljenom izvještaju UN-ove Međunarodne komisije za istragu prosvjeda na okupiranom palestinskom području, izraelska vojska ubila je najmanje 189 i ranila preko 6100 osoba bojevom municijom, u blizini ograde koja dijeli dva teritorija.

Izraelski snajperisti bez ikakva povoda ubili Palestinca, a potom slavili ubojstvo (VIDEO)

UN navodi kako vjeruju da su „izraelski snajperisti pucali na novinare, medicinsko osoblje, djecu i hendikepirane osobe, znajući tko su i jasno ih prepoznajući kao takve.

Od 189 ubijenih, 35-ero su bili djeca, troje medicinskih djelatnika s jasno vidljivim obilježjima i dvoje jasno označenih novinara. Također je bilo i ubijenih Palestinaca koji nisu direktno sudjelovali u prosvjedima niti su predstavljali ikakvu opasnost.

Kako navodi izvještaj, 81 posto ozljeda od metaka bilo je u području nogu, zbog čega je 122 osoba završilo s amputacijama jedne ili obje noge. Od toga je bilo 20-ero djece mlađe od 18 godina.

UN-ov izvještaj zaključuje kako praktički nitko od 189 ubijeni i preko 9000 ranjenih i ozljeđenih od strane IDF-a, nije predstavljao nikakvu ozbiljnu prijetnju Izraelu niti njegovim stanovnicima te da su mnogi od njih upucani dok su prosvjedovali stotinama metara od ograde u Gazi.

Začudo, snimke ovih nečovječnih postupanja i ubijanja masovni mediji ignoriraju, suzdržavajući se pritom od optužbi i osuda izraelskih vlasti koje i dalje neometano krvnički provode etničko čišćenje.