Prema navodima izraelskog premijera, Izrael ima dokaze o postojanju tajnog iranskog nuklearnog programa.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak je javnosti prezentirao tezu o tome da Iran neprekidno razvija svoj program stvaranja nuklearnog oružja, unatoč tome što se obvezao na odustajanje od takvog programa u zamjenu za djelomično ukidanje međunarodnih sankcija.

Netanyahu tvrdi da su izraelske obavještajne službe prikupile pola tone tajnih materijala, uključujući 55.000 stranica dokumenata, koji navodno dokazuju da Iran i dalje radi na vojnom nuklearnom projektu, pod kodnim imenom Projekt Amad.

Iran je lagao o tome da nikad nije razvijao program nuklearnog oružja, a to potvrđuje 100.000 tajnih dokumenata. Iranski sporazum o nuklearnom oružju temelji se na lažima. Temelji se na iranskim lažima i iranskoj prijevari.

Netanyahu je pritom pozdravio namjeru američkog predsjednika Trumpa da zatraži preispitivanje sporazuma, pa čak i odustajanje od njega.

Unutar nekoliko dana, predsjednik Trump odlučiti će što će učiniti po pitanju nuklearnog sporazuma. Siguran sam da će donijeti ispravnu odluku, ispravnu za SAD, za Izrael, i za mir u svijetu“, zaključio je Netanyahu.

Zanimljivo je napomenuti da iako Iran negira postojanje takvog vojnog programa, te unatoč potvrdi međunarodnih stručnjaka da se Iran pridržava sporazuma, najveće optužbe i najveće huškanje na rat protiv te države dolazi od zemlje za koju se odavno smatra da ima poveći nuklearni arsenal, a sama nije potpisnica Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

Izrael godinama negirao, Powell potvrdio: Izraelsko nuklearno oružje usmjereno prema Teheranu

IZVORSputnik