Netanyahu odbacio mogućnost prekida vatre u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kategorički je odbacio ideju o prekidu vatre u Gazi, izjednačavajući bilo kakvu stanku u neprijateljstvima s pobjedom Hamasa tijekom konferencije za novinare u ponedjeljak.

“Pozivi na prekid vatre su pozivi Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu, da se preda barbarstvu”, rekao je Netanyahu novinarima, obećavajući da se “to neće dogoditi”.

“Kao što Sjedinjene Države ne bi pristale na prekid vatre nakon bombardiranja Pearl Harbora ili nakon terorističkog napada 11. rujna, Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava s Hamasom nakon užasnih napada 7. listopada”, nastavio je.

“Danas povlačimo crtu između sila civilizacije i sila barbarstva”, izjavio je Netanyahu, tvrdeći da se zemlje koje se nisu uspjele pridružiti Izraelu u “ratu za našu zajedničku budućnost” stavljaju u opasnost.

“Ako Hamas i iranska osovina zla pobijede, vi ćete biti njihova sljedeća meta”, upozorio je, obećavajući da će se boriti dok palestinska militantna skupina ne bude izbrisana.