Novo zveckanje ratnog huškača Benjamina Netanyahua uslijedilo je nakon što je iranski zastupnik Mojtaba Zolnour upozorio prošlog tjedna kako će, ako SAD napadnu Iran, „Izraelu ostati samo pola sata života“.

Govoreći o prijetnjama Teherana da će uništiti Izrael, izraelski premijer i višegodišnji ratni huškač protiv Irana Benjamin Netanyahu upozorio je Iran da se nalazi u dometu izraelskih ratnih zrakoplova, javlja Sputnik.

Oglas:

        

Iran je nedavno prijetio uništenjem Izraela. Trebalo bi se sjetiti da ovi zrakoplovi mogu stići bilo gdje na Bliskom istoku, uključujući Iran i svakako Siriju“, izjavio je Netanyahu tijekom javnih izjava u izraelskoj zračnoj bazi u utorak.

Ranije je izraelski ministar vanjskih poslova Izrael Katz izjavio na konferenciji u Herzlii da se židovska država priprema za moguće vojno sudjelovanje u slučaju eskalacije političkog sukoba između Irana i SAD-a.

Istaknuo je „pogrešne kalkulacije [iranskog] režima“ za koje je tvrdio da bi mogle dovesti do „vojne eskalacije“ u regiji Bliskog istoka.

Moramo biti spremni na to, i zato se država Izrael nastavlja posvećivati izgradnji svoje vojne moći u slučaju da mora odgovoriti na scenarije eskalacije“, istaknuo je Katz.

Izraelske obrambene snage (IDF) već godinama provode agresorske zračne napade protiv onoga za što tvrde da su iranski vojni ciljevi u Siriji, dok Teheran tvrdi da je samo slao vojne savjetnike u Damask kako bi pomogao u borbi protiv terorizma.

U izraelskom napadu smrtno stradalo četvero Sirijaca, među kojima je i jedna beba