Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tijekom svog posjeta Rusiji izjavio je kako je cilj Irana zbrisati 6 milijuna Židova.

Netanyahu je tijekom posjeta pokušao uvjeriti ruskog predsjednika da ne postane prepreka izraelskim napadima u Siriji, prenosi Bloomberg.

Nakon održavanja parade povodom pobjede komunističke sovjetske sile u Drugom svjetskom ratu, Netanyahu je upozorio Putina kako „postoji zemlja na Bliskom istoku, Iran, koji želi zbrisati još 6 milijuna Židova.

Koje su osnove za takve navode, ostaje nejasno. No, sasvim je sigurno da mitska brojka uvijek dobro dođe za podizanje tenzija.

Istaknimo da je nedugo po povratku sa sastanka vođa dvaju zemalja započeo masovni raketni udar na Siriju u kojem je stradalo oko 30-ak vojnika. Iako IDF tvrdi kako je uništio brojne iranske vojne ciljeve, iranske vlasti negirale su prisutnost vojske u Siriji.

Izraelska vojska zabrinuta je zbog činjenice da Rusija želi Siriji prodati modernije raketne sustave S-300, iako o tome još nije donesena konačna odluka.