Foto: Reuters

Neudane žene starije od 30 godina u istočnoj kineskoj regiji imaju pravo koristiti produženi godišnji odmor kako bi u međuvremenu pokušale naći muža.

Nekoliko tvrtki koje upravljaju turističkim atrakcijama u toj regiji, odlučilo je svojim zaposlenicama uoči kineske Nove godine ponuditi produženi godišnji odmor. Umjesto tjedan dana odmora u kojem uživa čitava zemlja, slobodne žene preko 30 godina imati će mogućnost uživati u slobodnom vremenu dva tjedna.

No to nije sve, ako nađu potencijalnog supruga i udaju se do kraja ove godine, tvrtke će im navodno povisiti plaću.

Zaposlenice su sa zadovoljstvom su prihvatile ovu ponudu, tvrde u kadrovske službe jedne od tvrtki, Hangzhou Songcheng Performance. Kako sami navode, broj muškaraca i žena u toj tvrtki je približno jednak, no ženske djelatnice „imaju manje kontakta s vanjskim svijetom“, stoga im je tvrtka odlučila „dati više slobodnog vremena i prilika da dođu u kontakt s osobama suprotnog spola“.

Prošli mjesec su srednje škole u istoj regiji odlučile svojim učiteljima i učiteljicama koji su samci ili bez djece, da se prijave za „ljubavni odmor“ dva puta na mjesec.

Neudane žene preko 30 godina se u Kini smatraju usidjelicama, te se vjeruje da žene starije od 25 godina imaju puno manju vjerojatnost da će privući pažnju muškaraca i udati se. Istovremeno, sve više Kineskinja odgađa brak i obitelj kako bi se fokusirale na svoje karijere.