Izvor: Il Quotidiano del Sud

Aktivisti organizacija za zaštitu životinja zapanjili su se i žestoko pobunili zbog pokušaja imigranata na jugu Italije da na roštilju ispeku psa, pri čemu su imigranti inzistirali na tome da je takva praksa sasvim normalna pojava u njihovim zemljama.

Interventna policija promptno je reagirala nakon što su zaprimili poziv jedne od djelatnica prihvatnog centra, koja je svjedočila sceni u kojoj je 29-godišnji Nigerijac imao nakanu ispeći psa na roštilju u gradu Vibo Valentia.

Nigerijac je psu već oderao kožu te ga narezao na sitnije komade, a tik prije nego li je meso psa bacio na roštilj, upala je policija. Žena koja je prijavila barbarski čin policiji ujedno radi i u lokalnoj organizaciji za zaštitu životinja.

Imigranti su policiji pokušali objasniti kako je takva praksa „normalna tamo otkuda dolaze“, pri čemu je Nigerijac inzistirao na tome da nije ubio psa, već da ga je našao mrtvog pokraj ceste te je odlučio napraviti roštilj za sebe i prijatelje. Također je rekao kako nije znao da talijanski zakoni brane konzumaciju pasa i mačaka.

Policija je imigranta tek premjestila u drugi prihvatni centar, u bivšem hotelu Miragolfo u gradu Nicotera.

Nigerijci trenutno čine najveći broj imigranata u Italiji, a po broju ih slijede Gvinejci. Zanimljivo, niti u jednoj od ovih zemalja nema ratova.