„Nevladina“ organizacija povezana sa Sorosem zahtijeva od EU prihvat 540.000 imigranata iz „siromašnih zemalja“

Članice Europske Unije trebale bi primiti više od pola milijuna imigranata koji trenutno žive u kampovima zemalja Trećeg svijeta, tvrdi „nevladina“ organizacija koja ima bliske veze sa poznatim „filantropom“ Georgeom Sorosem.

Vođa Međunarodnog spasilačkog vijeća (IRC), David Miliband, izjavio je kako Europa ima dva izbora: prihvatiti masovnu ilegalnu imigraciju ili stvoriti putove koji će imigrantima iz najsiromašnijih zemalja omogućiti legalni ulazak.

Miliband je bivši britanski tajnik za vanjske poslove, a objavio je kako organizacija s njim na čelu pritišće vlasti EU da nasele dodatnih 540.000 imigranata u Europu tijekom idućih pet godina. Ova brojka mnogo je veća od one koju je najavila Europska Komisija u rujnu ove godine, a prema čijoj odredbi bi u EU trebalo naseliti još 50.000 afričkih imigranata u slijedeće dvije godine.

David Miliband | Izvor: Telegraph

Stvar je u tome da se velika količina izbjeglica nalazi u siromašnim zemljama, a ne u europskim zemljama,“ izjavio je Miliband, iskrivljujući pritom pojam „izbjeglica“ koje su očigledno tek ekonomski imigranti iz zemalja očigledno nesposobnih za normalnu funkciju.

Ili će Europa stati iza svojih vrijednosti i mjesta u multilateralnom sustavu, ili će gledati sustav oko sebe,“ dodao je.

Zanimljivost je da je IRC direktno povezan sa zakladom Otvoreno društvo, iz koje se financira novcem dobivenim od Georgea Sorosa.