Foto: John Merrill / Lisa Merrill

Muškarci koji se identificiraju kao žene trebali bi pozvati policiju ako se od njih zatraži da napuste ženski WC, predložila je transrodna nevladina organizacija.

Mermaids, kontroverzna nevladina organizacija usredotočena na transrodnost među mladima, predložila je da osobe koje se identificiraju kao suprotni spol trebaju pozvati policiju ako se od njih zatraži da napuste jednospolno mjesto.

Prijedlog dolazi kao odgovor na odluku Komisije za jednakost i ljudska prava Ujedinjenog Kraljevstva (EHRC) da bi transrodne osobe mogle biti isključene iz jednospolnih područja kao što su ženski wc odjeljci.

U objavi na web stranici organizacije, Mermaids tvrde da oni koji se identificiraju kao transrodni imaju pravo ući na jednospolne lokacije unatoč presudi EHRC-a.

Mermaids nije zadovoljan s uputama jer smatramo da nije dovoljno uključivo za trans osobe“, poručila je organizacija, prije nego što je nastavila s tvrdnjom da transrodne osobe „ne mogu biti isključene iz jednospolnog prostora bez opravdanog razloga“ i da „to što se netko plaši trans osobe nije dovoljno dobar razlog“.

Nevladina organizacija zatim daje niz preporuka o tome što bi netko trebao učiniti ako se od njega zatraži da napusti jednospolno mjesto, što uključuje pozivanje policije na broj 999.

Ako ste u opasnosti od ozljede, pokušajte otići negdje na sigurno i nazovite nekoga kome vjerujete ili hitnu službu ako se osjećate ugodno na 999“, napisala je organizacija.