Njemački Amadeu Antonio Institute objavio je brošuru namjenjenu učiteljima, koja sadrži uputstva kako prepoznati dijete „nacističkih“ roditelja.

Prema navodima iz brošure, znakovi koji odaju mladog „hitlerjugenda“ su pletenice i haljinice kod djevojčica, a kod dječaka je to snažan interes za sport.

Brošuru su nazvali „Ene, mene, muh – und raus bist du!“ (Eci, peci pec – ti letiš van!), s podnaslovom „Nejednakost i pedagogija“.

Sama djeca ne mogu biti nacisti, upozorava brošura, ali njihovi roditelji mogu biti. Ako dijete crta oblike koji podsjećaju na rune ili svastike, to bi mogao biti znak da su odgajani u „nacističkom“ domaćinstvu.

Ako je dijete mirno i disciplinirano, moguće je da se odgaja u autoritativnom domaćinstvu. Ako ih zanimaju zanatske vještine ili nemaju problema s tradicionalnim rodnim ulogama, ako djevojčice nose pletenice i haljine, a dječaci su zainteresirani za sport, to bi također mogli biti zabrinjavajući znakovi.

Brošura također opisuje roditelje koji se žale na činjenicu da neke škole potiču dječake da nose haljine ili lakiraju nokte. Ti roditelji, prema pisanju brošure, pate od stereotipa muževnosti i ženstvenosti, koji bi mogli doći u poveznicu s desničarskim ideologijama.

Anetta Kahane

Amadeu Antonio Institute osnovala je Anetta Kahane, a organizacija prima značajne svote novca od države. Kahane je svojevremeno priznala da je u bivšem sustavu bila suradnica istočnonjemačke tajne policije Stasi.