Nezadovoljni katolici traže od pape da povuče dokument o blagoslovu istospolnih zajednica

Objavljeno:

Oko 90 svećenika, znanstvenika i autora objavljuje novu izjavu koja se pridružuje zboru onih katoličkih glasova koji se protive papinski odobrenoj Fiduciji Suplicans, dokumentu koji dopušta blagoslove homoseksualnih parova i drugih parova u neregularnim zajednicama. Potpisnici se obraćaju biskupima i kardinalima Katoličke crkve tražeći od njih da zabrane takve blagoslove u svojim biskupijama te da zamole papu Franju da dokument u potpunosti povuče.

Protiv ovog dokumenta koji je izdao Dikasterij za nauk vjere, a koji je potpisao kardinal Victor Manuel Fernández, došlo je do vrlo oštre reakcije, ističu autori, rekavši da ga je “relevantni dio svjetskog episkopata praktički odbacio, zbog njegovog očitog raskida sa Svetim pismom i tradicijom Crkve.” Čak su se i kardinali poput kardinala Roberta Saraha i kardinala Gerharda Müllera izjasnili protiv ovog vatikanskog dokumenta.

U svjetlu težine ovog novog vatikanskog dokumenta, potpisnici inzistiraju da biskupi “definitivno” ne smiju “šutjeti, “jer je skandal koji se već dogodio ozbiljan i javan, a ako se ne zaustavi, sigurno će postati sve veći.”

Među potpisnicima su brojne ličnosti, kao što su profesor Claudio Pierantoni, dr. Peter Kwasniewski, profesor John Lamont, profesor Roberto de Mattei, profesorica Anna Silvas , dr. Gerard van den Aardweg i drugi.

Povezani članci

Posljednje objavljeno