Nigel Farage, tvorac Brexita, najavljuje aktivan povratak u britansku politiku

nigel farage
Foto: CARL COURT / GETTY IMAGES

Brexitov arhitekt Nigel Farage zabrinut je glede sudbine izlaska Velike Britanije iz Europske Unije nakon parlamentarnih izbora u toj zemlji, te je najavio aktivni povratak u politiku.

Nakon slabog rezultata UKIP-a, stranke koju je vodio dvadesetak godina, te nakon formiranja nove koalicijske vlade, Farage je najavio da će učiniti sve da obrani Brexit i volju birača.

Ako se moji strahovi obistine, ako ne dobijemo Brexit kakav sam zamislio i za kojeg su ljudi glasali, tada neću imati izbora nego u potpunosti se vratiti u politiku.

Upitan što misli o aktualnoj premijerki, Farage je rekao da bi ona trebala odstupiti nakon političkog kockanja koje je izvela, pri čemu se pokazala kao nesposoban vođa, te da nije u stanju izvesti Veliku Britaniju iz Europske Unije, pošto se radi o osobi koja se oštro protivila toj ideji prije i nakon prošlogodišnjeg referenduma.

Možda može oformiti vladu, no može li provesti Brexit u djelo? Četiri put tijekom ove kampanje postavljeno joj je isto pitanje – Kao netko tko se protivio izlasku iz EU, vjerujete li u Brexit? – i sva četiri puta nije mogla odgovoriti na pitanje. Jedino što je znala reći jest da će sprovesti volju naroda.

No, ne možete ići u Bruxelles i pregovarati o nečem tako važnom ako u to ne vjerujete svim srcem.

Autor: Tribun