Talijanski grad Ferrara postao je bojno polje nigerijskih imigranata koji se mačetama i sjekirama već tri dana međusobno mlate na ulicama.

Petorica Nigerijaca ozlijeđena su u sukobu nigerijskih kriminalnih bandi koje su ovaj sjeveroistočni grad pretvorili u ratnu zonu. Kako tvrde lokalni mještani, veliki dio njih ima i vatreno oružje, prenosi Il Giornale.

Sukobi među suparničkim nigerijskim bandama traju već mjesecima. Jedan takav zabilježen je kamerama u lipnju, kada je usred bijela dana u centru izbila masovna tučnjava.

Italija: Tisuće Nigerijki bavi se prostitucijom u organizaciji nigerijske mafije

Posljednji sukob izbio je u četvrti Giardina Arianuova Doro, kada je jednog Nigerijca proganjala skupina drugih Nigerijaca. Nakon što su ga uhvatili, brutalno je pretučen te mu je mačetom rastvorena lubanja. Zbog ozljeda je stavljen u induciranu komu.

Samo par sati nakon toga izbio je još jedan incident u kojem je jedan Nigerijac napadnut mačetom i pretučen te ostavljen u lokvi krvi.

U utorak je uslijedio novi sukob kada su se bande Nigerijaca ponovno međusobno potukle u parku, naoružani palicama i noževima. Nakon tučnjave, trojica imigranata nađena su u lokvi krvi. Začudo, nitko nije poginuo.

Nigerijske narko-bande u potpunosti preuzele talijanski grad

Ferrara je tek jedan od gradova u kojima mjesecima traje divljanje Nigerijaca. Slično, ali mnogo gore, dogodilo se obalnom gradu Castel Volturno, sjeverno od Napulja. Njega su u potpunosti zauzele nigerijske bande koje se uobičajeno bave preprodajom droge i svodništvom.