Nigerijske narko-bande u potpunosti preuzele talijanski grad

Napušteno bivše odmaralište u priobalnom gradu Castel Volturno, sjeverno od Napulja, preuzele su nigerijske narko-bande koje tamo neometano trguju drogom i vode lanac prostitucije.

Grad danas broji oko 30.000 stanovnika, od čega je 20.000 imigranata. Većina Nigerijki koje hodaju ulicama su maloljetne prostitutke, koje uzduž ulice Via Domitiana nude seksualne usluge po cijeni od 5 do 15 eura.

Divljaštvo i nasilje doslovno je pomelo stanovnike ovog mjesta, a čak i novinari koji žele o njemu pisati, ulaze u grad pod zaštitom policije.

Foto: Enrico Dagnino

Trenutna talijanska vlast potpisala je svojedobno 21 milijun eura vrijedan paket novca poreznih obveznika kako bi pojačala sigurnost u mjestima poput Castel Volturna. Novac se trebao iskoristiti i za programe integracije za imigrante.

Međutim, rezultati su jasni, a gradonačelnik Castel Volturna, Dimitri Russo, pomalo je tragikomično izjavio kako vladine mjere vjerojatno neće biti dovoljne da zaustave val kriminala. Russo navodi kako se grad više ne nosi s organiziranom tradicionalnom mafijom, već „predatorskim“ kriminalnim imigrantima.

Foto: Enrico Dagnino

Čak su se i pojedini afrički stanovnici grada uznemirili te počeli prigovarati na masovnu imigraciju u to mjesto. Jedan od njih imenom Martin, izjavio je: „Živimo u napuštenom mjestu, ne možemo primiti sve te ljude jer nemamo dovoljno snage i sredstava da ih educiramo. Nismo u Africi, već u civiliziranoj zemlji, a ovi ljudi moraju se obrazovati.