Jesse Ekene Nweke Conable, nigerijski reper koji se krije iza „umjetničkog“ imena JCBUZ, putem društvene mreže otvoreno je pozvao crnačku zajednicu na nasilje i ubijanje bijelaca.

Ako bilo koji bijelac ili bijela djevojka pokušaju pričati sranja o vama, upucajte ih!“, napisao je JCBUZ u zatvorenoj grupi na Instagramu, gdje je općenito zabranjen pristup bijelcima i gdje otvoreno promiče rasističku mržnju i poziva na ubijanje bijelaca, prenosi Samhällsnytt.

Instagram grupa nazvana „Barasvarta“ (samo crnci) otvorena je isključivo za crnce i ima nekoliko stotina sljedbenika. Njom upravlja sam Conable. U grupi su pronađeni slogani poput „Black Power u Švedskoj“ i „Jeb.š bijelce“. U jednom od videa, ovaj neprikosnoveni „umjetnik“ koji živi u gradu Lund pozvao je svoju „crnu braću i sestre“ da „nastave rat“.

Prema Conableu, „mi, crnci“ postati „ćemo broj jedan i nadvladati ove bijelce“.

Kao što su nas ovi bijelci uzeli kao robove, tako bismo ih trebali uzeti kao robove i tretirati ih još gore“, rekao je Conable u svom proljevu rasističke mržnje.

Prema njegovim riječima, crnci će postati „najbolji u svemu“.

Uzet ćemo njihove kuje i uzet ćemo njihov novac. Da budem potpuno iskren, bit ćemo najbolja rasa ikad“, nastavio je Conable. „Mi smo afrički ratnici, oni nisu na našoj razini. Ovo je samo početak, crnačka moć“.

Ako neki bijelac ili bijela djevojka pokušava pričati sranja o vama, ubijte ih! Ako pričaju sranja o vašoj obitelji, upucajte ih!“, zaključio je još jedan primjerak intelektualno superiornog Afrikanca.

U grupi su također pronađeni meme s tekstom „Ne možeš biti rasist ako nisi bijelac“, kao i video crnog dječaka kako pobjeđuje u hrvanju protiv bijelog dječaka, praćen veselim komentarima.

Nakon objave Samhällsnytta, Conable je upozorio svoje čitateljstvo na „doušnika među nama“, koga je obećao „izbrisati“.

Jesse Ekene Nweke Conable ili JCBUZ ima gotovo 280.000 pretplatnika na svoja dva YouTube računa, gdje recenzira hip hop pjesme u Švedskoj i dijeli vlastitu rap glazbu. Danas 25-godišnji Conable doselio se iz Nigerije 2008. godine te živi u Lundu i ima švedsko državljanstvo.

Trenutno je nepoznato jesu li švedske vlasti pokrenule ikakvu reakciju na širenje rasističke mržnje prema bijelcima.