Somalijski imigrant bio je prisiljen pozvati policiju nakon što je napao jednog muškarca zadnjeg dana 2019., pri čemu se žrtva napada suprotstavila Somalijcu.

Incident se zbio u gradu Remshalden, nedaleko od Stuttgarta, pri čemu popodne 31. prosinca somalijski imigrant nasumično izabrao žrtvu svog nasilnog ispada, prenosi Stuttgarter Nachtichten.

Prema riječima istražitelja, žrtva se nije samo branila, već žestoko napala Somalijca, koristeći i staklenu bocu, što je dovelo do toga da je somalijski nasilnik zadobio nekoliko rana na licu, a ostao je i bez jednog zuba te je ozlijedio jezik.

Nakon sukoba, imigrant je pozvao policiju i prevezen je u lokalnu bolnicu na liječenje. Iako policija kaže da je pokrenula slučaj protiv Somalijca za početni napad, također je tvrdila da je pokrenula istragu protiv žrtve zbog njegovih postupaka, kako bi utvrdila je li muškarac prekršio zakon o prihvatljivim mjerama samoobrane, budući da u „demokraciji“ žrtve napada imaju ipak manja prava od nasilnika.

Istražitelji navode kako su još uvijek u potrazi za svjedocima te da su došli u posjed snimki nadzornih kamera kako bi utvrdili okolnosti incidenta.