„Nijemci su krivi za neuspjelu integraciju, oni se moraju integrirati u nove kulture“

Objavljeno:

20160712treibel238_201607121641_full

Njemačka sociologinja Annette Treibel smatra da su Nijemci krivi za neuspjelu integraciju došljaka u njihovu zemlju, te da se Nijemci moraju integrirati u kulture imigranata, a ne obratno.

Treibel se pita „zašto bi se imigranti integrirali u njemačko društvo, kada Nijemci odbijaju učiti njihov jezik i kulturu“, ona smatra da Nijemcima treba tečaj o integraciji u imigrantske kulture, a ne da bi se imigranti trebali prilagoditi Njemačkoj.

Na „znanstvenom“ skupu u Dusseldorfu, Treibel je uvjeravala da je Njemačka „država imigranata“, što znači da nema dominantne njemačke kulture, već da je Njemačka mozaik različitih kultura. S tom idejom se u posljednje vrijeme igraju određeni njemački akademici i kvazi politički znanstvenici poput Ulrike Guérot, koja je predložila da se imigrantima prepusti određene gradove umjesto da se očekuje od njih da se integriraju.

toybox1

Teibel, koja je također profesorica, na Institutu za transdicpilinarnu društvenu znanost sveučilišta u Karlsruheu, tvrdi da „neki Nijemci još ne shvaćaju da su imigrantska nacija“. Na to još dodaje: „Ako Nijemci nisu spremni priznati tu činjenicu, već se drže nepostojeće njemačke kulture, zašto bi se imigranti htjeli integrirati?

Ona također tvrdi da svaki tražitelj azila i imigrant ima pravo tvrditi da je starosjedioc u Njemačkoj.

Teibel nije sama u takvim stavovima i tvrdnjama. Neki govornici su čak predložili da Nijemci počnu učiti arapski kako bi pomogli imigrantima koji nisu u stanju ili ne žele učiti Njemački, da se bolje snađu u Njemačkoj.

Izvor: Breitbart

Povezani članci

Posljednje objavljeno