Liberty je svojevremeno bio jedan od najprodavanijih časopisa u SAD-u. Za njega su pisale neke od najpoznatijih ličnosti tog vremena, od političara, javnih ličnosti, znanstvenika i umjetnika. Časopis je pokrenut 1924. godine i izdavao se sve do 1950. godine.

Između ostalih, za Liberty je pisao i Nikola Tesla. On je tako u izdanju časopisa od 9. veljače 1935. godine dao svoj osvrt na budućnost čovječanstva prilikom čega je zagovarao eugenički pristup društvenim i civilizacijskim pitanjima.

Tesla je u svojem tekstu kazao da je za dobrobit budućnosti ljudskog roda nužno primijeniti prirodni zakon opstanka najsposobnijih:

Do 2100. godine eugenika će se prakticirati diljem svijeta. U prošlosti je zakon osptanka najsposobnijih eliminirao nepoželjne nasljedne osobine. Novovremenski ljudski osjećaj za samilost počeo je remetiti nemilosrdan tok funkcioniranja prirode. Rezultat toga je da nastavljamo uzdržavati i razmnožavati nesposobne. Jedina metoda kompatibilna s našim viđenjem civilizacije i rase jest sprječavanje razmnožavanja nesposobnih sterilizacijom i promicanjem zdravog instinkta za razmnožavanje. Neke europske zemlje, kao i SAD, steriliziraju kriminalne i luđake. To nije dovoljno. Trend misli među eugeničarima jest da moramo otežati mogućnost stvaranja braka. Svakako nikome tko nije poželjan da bude roditelj, ne bi smio imati potomstvo. Za stotinjak godina više neće normalnoj osobi padati na pamet da ima potomstvo s osobom koja nije eugenički podobna kao niti vjenčati se s notornim kriminalcem.

Pojam „eugenika“ predstavlja rabljenje znanja o ljudskoj genetici radi utjecanja na stanovništvo i zdravstvenu politiku s ciljem povećanja udjela pozitivno procjenjenih gena i smanjenja negativno procjenjenih gena s ciljem poboljšanja određenih svojstava ljudske vrste.