Nissan razmatra otpuštanje preko 20.000 radnika, većinom u Europi

Nissan Motor Co. razmatra mogućnost otpuštanja više od 20.000 radnika iz svojih podružnica širom svijeta, kao dio plana restrukturiranja zbog naglog pada prodaje usred pandemije koronavirusa, izvijestio je Kyodo.

Srednjoročni plan reorganizacije, koji bi trebao biti predstavljen 28. svibnja, predviđa smanjenje radne snage u Europi i nekim ekonomijama u nastajanju, kao i preraspodjelu izlaznih baza u Japanu.

Oglas:

 

Također se predviđa preusmjeravanje pažnje na proizvodnju automobila Renault, u pokušaju povećanja proizvodnje u tvornici Sunderland na sjeveroistoku Engleske, jer je epidemija koronavirusa prisilila japansku tvrtku da obustavi domaće i inozemne pogone.

Japanski je proizvođač automobila u travnju upozorio na očekivane gubitke, jer je pandemija pogodila i prodajne salone na glavnim tržištima i potražnju kupaca.

Prema Europskom udruženju proizvođača automobila, registriranje novih Nissanovih putničkih vozila kroz prva četiri mjeseca ove godine smanjeno je za 38,7% na 91.447 jedinica u odnosu na godinu ranije, dok se samo u travnju smanjio za 86,2% na 4.398.

U Nissanu vlada nestabilnost još od studenog 2018., kada je njegov predsjednik Carlos Ghosn uhićen zbog zlouporabe sredstava tvrtke.