Nizozemski poljoprivrednici nastavljaju prosvjede protiv globalističke zelene agende

U eskalaciji akcija poduzetih u znak prosvjeda protiv vladinih planova koji će efektivno zatvoriti velike dijelove poljoprivrednih zemljišta i seoskih gospodarstava, nizozemski farmeri bacali su gnojivo na autoceste diljem Nizozemske u srijedu ujutro.

Nizozemske javne službe bile su primorane ukloniti desetke blokada cesta, koje se sastoje od gnojiva, sijena, guma i drugog otpada koji su po cestama nagomilali pristaše pokreta nizozemskih farmera protiv globalističke vlade premijera Marka Ruttea koja pokušava nametnuti drakonske zakonske odredbe temeljene na propisima o dušiku zbog kojih bi moglo nestati do 30 posto farmi u zemlji.

Prema javnoj televiziji Nederlandse Omroep Stichting (NOS), glasnogovornik policije rekao je da će biti teško utvrditi tko je točno ostavio gnojivo ili drugi otpad na autocestama te da će ministarstvo javnih radova biti nadležno za čišćenje cesta, pa stoga neće biti poduzeta nikakva policijska akcija.

Napetosti su već rasle nakon što se policija sukobila s prosvjednicima poljoprivrednicima, a jedan je policajac čak otišao toliko daleko da je pucao iz pištolja na tinejdžera za upravljačem traktora. Iako su hici promašili, policija je žestoko kritizirana zbog nerazmjerne upotrebe smrtonosne sile.

Osuđujući najnoviji niz akcija poljoprivrednika u srijedu, glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede rekao je: „Prosvjed je dopušten samo u granicama zakona. To nije ovo. Ovo također nije način da zajedno napredujemo”, dodajući da bi vlada voljela vidjeti poljoprivrednike za pregovaračkim stolom kako bi iznijeli svoje nezadovoljstvo klimatskim ciljevima.