Nizozemskim školarcima serviraju crve za doručak kako bi pružili alternativu mesu – VIDEO

Foto: Bernd Wüstneck

Nizozemski školarci za doručak su dobili crve brašnare u sklopu projekta čiji je cilj poticanje ljudi na konzumiranje alternativa mesu.

S ciljem poticanja konzumacije mesnih alternativa, projekt “Smaakmissie Avontuurlijke eiwitten” u Nizozemskoj je uključio školsku djecu od deset godina hranjenih crvima brašnarima.

Europska nacija nedavno je doživjela značajne socijalne nemire kao rezultat propisa zelene agende na razini EU-a koja su nametnuta njezinom poljoprivrednom stanovništvu, s planiranim ograničenjima emisija dušika koja će vjerojatno dovesti do gašenja oko 30 posto stočnih farmi u zemlji.

Čini se da to nije sve što nizozemska vlada radi kako bi progurala briselsku zelenu agendu, jer zemlja sada potiče djecu da pozitivno razmišljaju o ljudskoj konzumaciji mesnih alternativa, uključujući insekte.

Kao dio takve akcije, RTV Oost izvještava da se osnovnoškolska djeca u zemlji sada hrane crvima brašnarima tijekom nastave, a nizozemska državna regionalna televizija opisuje mlade učenike kako uživaju o novim „kulinarskim delicijama“.

Autor: Ivica Mandekić