Zubyr S. je 23-godišnji afganistanski imigrant koji je u petak optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice. Nova optužba uslijedila je nedugo nakon što je pušten na slobodu iako je optužen za silovanje druge djevojčice.

Nakon prvog uhićenja zbog silovanja djevojčice u Dortmundu 20. lipnja, Afganistanac je pušten na slobodu nekoliko dana kasnije, jer su pravosudni službenici tvrdili da ima dozvolu za ostanak u gradu, pa nema opasnosti od bijega.

Njegovo puštanje 3. srpnja zatražio je, ni više ni manje, javni tužitelj Borge Klepping. On je svoj zahtjev obrazložio time da Zubyr ima dozvolu za boravak u gradu, iako je Afganistanac otprije poznat policiji zbog raznih kaznenih djela.

Klepping je pravdao svoju odluku za puštanje tvrdnjama da nema opasnosti od bijega ili ponavljanja zločina te da iz tog razloga nema potrebe za pritvaranjem Zubyra.

U ovom slučaju, odluka Kleppinga dovela je upravo do novog zločina.

Zubyr je prošlog petka vrebao djevojčicu na obližnjem igralištu te ju je namamio u hodnik jedne od okolnih zgrada gdje ju je silovao. Djevojčica je naknadno uspjela policiji dati iznimno detaljan opis silovatelja te je ovaj uhićen dan kasnije.

Afganistanac će ovog puta začudo ostati u pritvoru.

Policija Zubyra sumnjiči i za još slučajeva zlostavljanja djece i navodi kako je on tipični kriminalni recidivist koji ima presude zbog fizičkog nasilja i posjedovanja droge.