Dvadesetogodišnji Afganistanac uhićen je u Njemačkoj zbog silovanja tinajdžera na stanici podzemne željeznice u Munchenu.

Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima u subotu kada je 18-godišnjoj žrtvi, koja je bila u jako alkoholiziranom stanju i putovala sama, napadač prišao na platformi podzemne stanice Max-Weber-Platz.

Počinitelj je iskoristio žrtvinu nesposobnost da se odupre i podvrgnuo je seksualnom napadu koji je trajao nekoliko sati, stoji u izvješću minhenske policije.

Policija je u svom priopćenju navela kako je 20-godišnjak satima maltretirao i silovao 18-godišnjeg mladića koji je bio pod utjecajem alkohola.

Nadzorna kamera u metrou je snimala zločin, ali nitko nije intervenirao. Žrtva je bila pod utjecajem alkohola, rekla je glasnogovornica policije.

Nakon silovanja koje je trajalo satima, napadač je žrtvi ukrao mobitel i pobjegao s mjesta zločina.

Žrtva je idući dan podnijela pritužbu lokalnoj policiji, a koristeći geolokacijski uređaj za praćenje na žrtvinom telefonu, vlasti su uspjele pratiti gdje se nalazi osumnjičenik koji je živio u Münchenu.

Dvadesetogodišnji afganistanski državljanin uhićen je pod sumnjom za silovanje i prebačen u pritvor münchenske policije prije preliminarnog sudskog saslušanja. Određen mu je istražni zatvor do daljnje istrage.