Njemačka: Član vladajuće stranke lažirao navodne zločine iz mržnje

Foto: Oliver Berg

Član njemačke vladajuće stranke Zeleni lažirao niz takozvanih “desničarskih” zločina iz mržnje navodno počinjenih protiv njega.

Političari u toj zemlji često su tvrdili da tajanstvena takozvana “desnica” predstavlja sve veću prijetnju demokraciji zemlje, a njemački su sudovi čak stavljali parlamentarne političke stranke pod državni nadzor jer ih se smatralo prijetnjom demokraciji.

Međutim, u slučaju zločina iz mržnje počinjenih protiv Zelenog političara Manoja Jansena, čini se da takva skupina političkih disidenata nije kriva.

Prema izvješću Der Spiegela, rečeno je da je Jansen bio žrtva niza “desničarskih” prijetnji i zločina iz mržnje, što je potaknulo političare iz cijelog njemačkog prilično uskog političkog spektra da daju podršku lokalnom političaru.

Incidenti, uključujući vandalizam vijećnikovog automobila kukastim križem, SS runama na ulaznim vratima, kao i oštrice koje su mu poslane poštom, svi su dobili značajnu pozornost njemačkih medija na nacionalnoj razini, dok je član Zelene stranke rekao je da su ga incidenti natjerali da se osjeća nesigurno.

Međutim, policija je sada zaključila da je barem većina od tih djela bila lažirana, a Jansen je navodno priznao da je on zapravo osoba odgovorna za neke od njih.